9.10.06

συνάντηση

Όταν επισήμαναν στον Greenaway ότι το "Μωρό της Μακόν" έχει προβλήματα συνέχειας, αυτός απάντησε πως βρίσκει τη συνέχεια βαρετή.

Όταν κατηγόρησαν τον Godard ότι οι ταινίες του δεν έχουν αρχή, μέση και τέλος, αυτός απάντησε πως έχουν, αλλά όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.

Δεν ξέρω αν οι δύο σκηνοθέτες συναντήθηκαν ποτέ. Σίγουρα πάντως, αν συναντιόντουσαν, θα συμπεριφέρονταν με τον ίδιο τρόπο που γυρίζουν ταινίες. O Greenaway θα διηγούνταν μία ιστορία, αδιαφορώντας αν αυτή είχε την παραμικρή συνέχεια. Ο Godard με τη σειρά του θα σχολίαζε την ιστορία, αναποδογυρίζοντας στις προτάσεις του τους κανόνες του συντακτικού.

Ίσως πάλι να έμεναν και οι δυο τους σιωπηλοί, εξαντλημένοι και μόνο στη σκέψη ενός τέτοιου εγχειρήματος.

5 comments:

kukuzelis said...

Το θέμα των συναντήσεων έληξε δια παντός όταν ο Γκράουτσο Μαρξ πήγε για φαΐ chez T.S.Eliot. Προσκεκλημένος του Tom. Ο Γκράουτσο πήγε αγχωμένος και, κατ εμέ, βαρέθηκε. Να κι ένα λινκ για το καλό. Ω αδελφοί, αποφεύγετε ταις συναντήσεις.

un certain plume said...

Χα!

Ενδιαφέρον θα είχε να γραφτούν ανάλογα ποιήματα με έλληνες κωμικούς και ποιητές, τύπου Μαριέττα Γιαννάκου-Κουτσίκου meets Ανδρέας Εμπειρίκος, Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος meets Νίκος Εγγονόπουλος, Γιώργος Νταλάρας meets Γεώργιος Σουρής κ.λπ.

enteka said...

τέλειο!

sensualmonk said...

ο γκοντάρ και ο γκρήναγουαιυ θα βαριούνταν, εσείς βαρεθήκατε - μα [κι ας επαναλαμβάνομαι] μεταδοτική μπλογκοασθένεια είναι;

un certain plume said...

Sensual monk, δεν είμαι σίγουρος ότι κατανοώ πλήρως τι θέλετε να πείτε :(