12.10.06

προκρούστης

Ο Ριχάρδος είχε δώσει ονόματα και στις δυο του παντόφλες. Το ίδιο είχε κάνει και με τις κάλτσες του, τα κολάν του, τα εσώβρακά του, τα πόδια των πτωμάτων του (ο Ριχάρδος εργαζόταν στο νεκροτομείο της γειτονιάς του). Όταν τον πιάναν οι βαρεμάρες του κουβέντιαζε με την Κλάρα (τη δεξιά του παντόφλα), τη Μαρκέλα (την αριστερή του κάλτσα), την Ισιδώρα (την καινούργια του σωβρακοφανέλα) και άλλες φίλες, και όσο νά 'ναι σκότωνε την ώρα του.

Σήμερα είχε μια έντονη λογομαχία με τη Γερτρούδη (τη δεξιά γάμπα ενός ολόφρεσκου πτώματος). Η Γερτρούδη παραήταν τροφαντή και ο Ριχάρδος, ως εξίσου τροφαντός, τη μισούσε. Αφού την επέπληξε σφόδρα για την εμφάνισή της, της έγραψε μια αυστηρότατη δίαιτα, συνιστώντας της να την ακολουθήσει αν ήθελε να τα πάνε καλά οι δυο τους.

Ωστόσο πέρασαν αρκετές μέρες και η Γερτρούδη δεν είχε αδυνατίσει καθόλου, οπότε ο Ριχάρδος αναγκάστηκε να πάρει δραστικά μέτρα: χειρουργείο. Χωρίς να χάνει καιρό έφερε το νυστέρι του και ετοιμάστηκε να την πετσοκόψει, αλλά τότε διαπίστωσε ότι το νυστέρι ήταν κατεστραμμένο από την πολυχρησία. Δεν είχε χρόνο για χάσιμο, γι' αυτό αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα δόντια του.

Μασούσε με πάθος τις πλεονάζουσες σάρκες της Γερτρούδης όταν έπεσε στο πάτωμα αναίσθητος. Μάλλον δεν είχε διαβάσει την καρτέλα του πτώματος, όπου ως αιτία θανάτου αναφερόταν δηλητηριώδες δήγμα.

(2002)

7 comments:

Alexandros said...

Αυτό κι αν είναι "cadavre exquis"!

un certain plume said...

Αλέξανδρε, μόνο εσείς θα μπορούσατε να κάνετε ένα τέτοιο σχόλιo :)

ggl said...

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι μη καταναλώνετε προϊόντα πριν μελετήσετε την ετικέτα της συσκευασίας τους;

Loucretia said...

Νομιζω πως πρεπει να χαλαρωσεις λιγο την αυστηρη διαιτα σου.
Αρχιζω κι ανησυχω πλεον...

un certain plume said...

GGL, το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι θα πρέπει να έχουμε πάντα στην κατοχή μας ένα πρόχειρο ολοκαίνουργιο νυστέρι.

Λουκρητία, να με ευγνωμονείτε που σας κάνω να ανησυχείτε, διότι η ανησυχία είναι είναι ένα από τα δημιουργικότερα αισθήματα. Ο Πεσόα χάρη σε αυτήν έγραψε το καλύτερό του βιβλίο.

Loucretia said...

Το εγραψε, δεν το εφαγε...
:-Ρ

Thrass said...

"Το εγραψε, δεν το εφαγε..."

Ναι, επειδή είχε στην κατοχή του ένα πρόχειρο ολοκαίνουριο μολύβι.