26.12.06

περιστροφή

Ένας ζαχαροπλάστης που όλη του τη ζωή πάσχιζε να φτιάξει τη χειρότερη βασιλόπιτα του κόσμου κέρδισε φέτος το μετάλλιο της καλύτερης. Δεν άντεξε και το κατάπιε. Τώρα οι ιατροδικαστές το αναζητούν σα να ψάχνουν φλουρί στη βασιλόπιτα.

Η σύζυγος ενός από τους ιατροδικαστές έβαλε σήμερα στη βασιλόπιτα ένα ξυραφάκι αντί για φλουρί. Τελικά το κατάπιε η ίδια, ωστόσο επέζησε. Ο ιατροδικαστής σκοπεύει να μηνύσει την εταιρεία που φτιάχνει τα ξυραφάκια επειδή τα προϊόντα της δεν είναι αρκετά κοφτερά.

Ο πρόεδρος της εταιρείας που κατασκευάζει ξυραφάκια μισεί όσο τίποτε άλλο τον Άγιο Βασίλη, επειδή προωθεί επιμελώς τη μόδα της αξυρισιάς. Η αλήθεια είναι ότι και ο Άγιος Βασίλης απεχθάνεται τη γενειάδα του (συχνά μπλέκεται στα κέρατα των ταράνδων) όμως δεν μπορεί να την αφαιρέσει γιατί τότε θα αποκαλυπτόταν ότι στην πραγματικότητα είναι γυναίκα.

Ένας από τους τάρανδους του Άγιου Βασίλη είναι ερωτευμένος με έναν τάρανδο από την Ισλανδία και όποτε περνά από πάνω του αφαιρείται, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης. Σήμερα εγκατέλειψε το έλκηθρο για να πάει να τον συναντήσει, όμως δεν υπολόγισε σωστά τη βαρύτητα και τώρα είναι καταδικασμένος να περιστρέφεται για πάντα γύρω από τη γη.

Η γη δεν έχει ιδέα από βαρύτητα, ωστόσο συνεχίζει να περιστρέφεται με ακρίβεια γύρω από τον ήλιο και τον εαυτό της. Αν σκεφτόταν την κίνησή της πιθανόν να σκόνταφτε, όπως ένας χορευτής που σκέφτεται την πιρουέτα ενώ την εκτελεί. Μάλλον θα ήταν ωραίο αν σκόνταφτε σήμερα. Ο κόσμος θα τέλειωνε σκεπασμένος με ζάχαρη άχνη από κουραμπιέδες.

(Για μια δεύτερη ανάγνωση, εδώ)

21 comments:

Anonymous said...

Ζαλιστηκα... Παω να φάω ένα κουραμπιέ να ηρεμησω και επιστρεφω.

ΠΡΕΖΑ TV said...

Και μετα λετε εμενα σχιζοφρενη...

kerasia said...

Oμορφο.
Χρόνια πολλά!

angeliki marinou said...

Φανταστικό.

mauvais garçon said...

Το διάβασα το πρωί 'εκεί' και νομίζω δε θα 'χω άλλη ευκαιρία ή άλλον τρόπο να σου πω πόσο μου άρεσε...
Και Χρόνια Πολλά!

houli_v said...

χρόνια σας πολλά αγαπητέ ...

un certain plume said...

Jo, απαραίτητο αξεσουάρ για την ανάγνωση αυτού του μπλογκ είναι η χαρτοσακούλα.

Πρέζα TV, δε σας είπα ποτέ σχιζοφρενή (αποφεύγω τις κολακείες).

Κερασιά, Renton, Αδερφή και Houli_v, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.

Κανονικά τώρα θα έπρεπε να σας κερνάω κουραμπιέδες, αλλά τους έφαγα όλους :(

Anonymous said...

UCP μετα από 8 ώρες σε πλοίο με 9 μποφόρ και τα ναυτάκια να μοιράζουν χαρτοσακούλες στους επιβάτες εσείς είστε όαση γαλήνης γύρω μου...

Sia+Meza said...

Ο ρουντολφ το ελαφακι ειναι ο πραγματικος επανατατης. Αποφασισε να μην κανει πλαστικη στην μυτη του παρολο που ηταν κοκκινη κ εφεγγε.Παρολο που τα αλλα ελαφακια το δουλευανε κ το φωναζανε μικρο μαλακα. Τελικα αναγνωριζεσαι μονο μετα τον θανατο σου. Θανατος στο ρουντολφ για την υπερτατη αναγνωριση του.

Σια (χαριτωμενη υποκλιση)
-Χαρηκα.

un certain plume said...

Axiopoino, ευχαριστώ.

Jo, ελπίζω να ανανήψατε. Σκέφτομαι πάντως ότι δεν είναι καλό να μετατρέπουμε τόσα δάση σε χαρτοσακούλες τη στιγμή που μπορούμε να χρησιμοποιούμε για τον ίδιο σκοπό και ναυτάκια (κατά προτίμηση αυτά του Τσαρούχη).

Σία, κι εγώ θα πέθαινα αν ήταν να αναγνωριστώ, όμως μετά σκέφτομαι ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ανούσιο, αφού εντωμεταξύ όλη τη φήμη θα την έχει κλέψει ο ρούντολφ.

un certain plume said...

Α, και χρόνια πολλά σε όλους. Αληθώς ο Κύριος.

Anonymous said...

UCP ευχαριστώ
Ανένηψα και μετά βούτηξα κάθε εποχιακή ίωση που κόβει βόλτα αυτή την περίοδο.
έκανα το πρώτο μου Χάπι New Year!!! Ομεπραζόλη για το στομάχι, παρακεταμόλη για τον πυρετό και νιφουροξαζίδη για κάπου αλλού. Και κόλλησα και όλη την παρέα μου. Δέχομαι απειλές ότι θα μου βγάλουν τα δόντια με τανάλια και θα τα κάνουν μενταγιόν..

Αυτό με τα ναυτάκια το έχω ακούσει σε ένα άθλιο ανέκδοτο με παπάκια btw.

Χρόνια πολλά βρε!

Anonymous said...

Happy new fear...

Anonymous said...

Eκείνο το πρωί της πρώτης μέρας του χρόνου αποφάσισαν να ασκήσουν την τέχνη των ιεράς πορνείας, η αβρότητα και η δυσανεξία.
Έξω από το δάσος της Βουλώνης.
Η αβρότητα, για να μην την αναγνωρίσουν μεταμφιέστηκε σε κυνισμό και η δυσανεξία σε δουλοπρέπεια. Ο πρώτος πελάτης, ο πριαπικός δυσέγγονος του Froyd, προτίμησε να τις πάρει παρτούζα για να μην κωλυσιεργεί προσπαθώντας μάταια να επιλέξει ανάμεσα στις δύο πόρνες. Αναγκαστικά, το παιχνίδι ανταλλαγής ρόλων πήρε σάρκα, αίμα, σπέρμα και σπασμένα οστά κατά τη διάρκεια του ομαδικού- άρα βαρετά ανταγωνιστικού οργίου- και αποκαλύφθηκε η πραγματική-άρα ανεστραμμένη- φύση της κάθε μίας.

Ηθικό δίδαγμα: Σε ένα βρώμικο σάντουιτς, πάντα το ψωμί- λόγω κατανάλωσης είναι καθαρό. Το ζαμπόν -τυρί είναι πάντα η τυ-ληγμένο.

Anonymous said...

Πωπω..καλε τι ωραιο βλογ ειναι αυτο?
Καταραμενη Σια γιατι αργησες τοσο να με το δειξεις?
Αλλα ετσι εκανε παντα απο μικρη, εβρισκε κουραμπιεδες, τους εκρυβε πισω απο την πλατη της(μας) και μου τους εδειχνε αφου ειχε φαει τους μισους.
Δυσκολη η ζωη οταν δεν εχεις δυο χερια μονο για την παρτη σου..
Παντως το βλογ ειναι κεκφανταστικαλ, και σκοπευω να το φαω ολο μονη μου, χαχα ΜΠΑΗΤ ΜΙ ΣΙΑ

un certain plume said...

Jo, εσείς είσθε δημόσιος κίνδυνος. Ελπίζω να ξεκάνατε όσο περισσότερους μπορούσατε.

Irini, φοβερή ευχή.

Call me girl, θα σας παρακαλούσα να είστε πιο φειδωλή στη χρήση όρων τύπου "σάντουιτς", "τυρί", "ζαμπόν" και "σπασμένα οστά". Κάποιοι εδώ προσπαθούν να κάνουν δίαιτα.

Μέζα, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας δόντια.

ou ming said...

Γράφω για να σας ενημερώσω ότι πέρασαν τα Χριστούγεννα.

Anonymous said...

Μα μόλις χτες στόλισα το μπαλκόνι!

Nikos said...

Δηλαδή τσάμπα αγόρασα δέντρο;

Loucretia said...

Κρεμαστε του γαρδουμπακια για το Πασχα.

un certain plume said...

Τα γαρδουμπάκια δεν απαγορεύτηκαν από την Unesco or something?