17.3.06

τα πάθη του ορθού λόγου

Ο Ρενέ Καρντέ ετοιμάστηκε για την καθημερινή του επίσκεψη στο αριστερό του -και μόνο- αυτί. Όχι, δεν ήταν τσακωμένος με το δεξί του αυτί. Θα το τιμούσε και αυτό, τουλάχιστον αν δεν του το είχε ξεριζώσει ο -αριστερών πεποιθήσεων- θείος Πιερ, κατόπιν εντολής του Κόμματος. (Στην πραγματικότητα βέβαια, ο καημένος Πιερ είχε να φάει τρεις βδομάδες...)

Ο Ρενέ ανυπομονούσε να βγάλει τα καθιερωμένα 1,5 έως 2 γραμμάρια κυψελίδας της καθημερινής του εξόρυξης -ήταν από τους τύπους που απεχθάνονται τις εκπλήξεις. Αντ' αυτών όμως, έβγαλε μια σαστισμένη κραυγή.

Θυμήθηκε ότι μόλις χθες του είχαν κόψει το αριστερό -και καλό- του χέρι. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου τον είχε τιμωρήσει, επειδή τόλμησε να επιγράψει στον τοίχο της Ανωτάτης Σχολής Μεταφυσικής: 1+1=2.

4 comments:

kukuzelis said...

Δεν απορώ που ετιμωρήθη ο Ρενέ! Είναι γνωστό -και δεν υπάρχει δικαιολογία, οι σχετικές έρευνες έγιναν το 1988- ότι, μεταφυσικώς και παταφυσικώς ομιλούντες, 1 + 1 = 2,0000000000000000091455. Μήπως όμως η ιστορία σας λαμβάνει χώρα προ του '88; Εαν ναι , τότε πρόκειται για mistrial.

un certain plume said...

Κ. Κουκουζέλη έχετε απόλυτο δίκιο (θα λέγαμε τα 1000 δίκια, αλλά φοβόμαστε ότι θα μας μαλώσετε πάλι για τα διαφυγόντα δεκαδικά -αστειευόμαστε...).

Όντως, στην τελική εξίσωση του κειμένου θα τοποθετούσαμε το νούμερο που αναφέρετε, αλλά λίγο πριν το postάρουμε το βρήκαμε κάπως μηδενιστικό, γι' αυτό και επιλέξαμε την εκδοχή που διαβάσατε, για να μεταδώσουμε μια πιο joi de vivre αίσθηση.

Όσον αφορά τη χρονική τοποθέτηση της ιστορίας, αυτή γράφτηκε -φυσικά- sub specie aeternitatis.

Anonymous said...

test

e-Lawyer said...

Πέραν.